Известие

Collapse
No announcement yet.

156 TI

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 TI

Имаше една стара тема за 156 TI , но реших да пусна нова . Има ли някой запознат с окачването - искам да си сменя амортисьорите отпред и се чудя има ли разлика от стандартните ? Какво ще ми препоръчате като марка
    Утре ще огледам за някакви надписи по тях
    Консумацията на алкохол е изкуство !

Зависи какво търсиш...

Изчел съм много теми, провел съм доста дискусии относно окачването на 156 и до извода, до който съм стигнал е, че:

Bilstein B4 амортисьори и Eibach pro kit -30mm пружини е най-добрата комбинация и предлага най-добрия баланс между цена, комфорт, стабилност, външен вид и пазене на картера.

Ако слезеш на по-ниски пружини, ще изглежда по-готино, но ще трошиш картера.
    Ако избереш по-твърди амортисьори (Кони, билщайн б6 или б8... ) ще стои по-стабилно в завоите но много ще друса...
    156 2.0TS

Comment

Привет и аз карам от 3 години 156 с ti окачване и съм страшно доволен.Почти съм нямал интервнции по окачването освен смяна на един от задните защото така я купих. Там беше лесно имаше написан номер и си намерих втора употреба оригинален.Притеснява ме че на предните нищо не пише и когато искам да ги сменя незнам номер или какъв да заменя.Ще съм благодарен за инфо
      Alfa Romeo 1.9 JTD TI ама не баш sigpic

Comment

Втора употреба(стари) амортисьори няма смисъл да се купуват, щото с времето и километрите губят качествата си, дори и да не са се разтекли още. Същото е и с пружините. Омекват.

Всичко над 15тина години и 150 000км е за боклука. Взимайте нови.
        Да видите как колата може да стане едновременно и по-стабилна и по-комфортна.
        156 2.0TS

Comment

Напълно си прав, но забравих да кажа,че моята е спортвагон и съм с оригиналните за вагона,които са си цифра нови.Обичам всичко да ми е оригинално по колта

Comment

Dhtj да дойде и да опита да разклати мойта кола на 360 000км. и 22г. с оригиналните амортисьори и пружини. За боклука.
            Даже няма да успее да я помръдне.
            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

https://www.youtube.com/watch?v=1ehEawUEfKQ

Бе тя и моята не може да я разклатиш на ръка, ама вози като лагерница, нищо че е е с най-високите пружини, а отзад е почнала да кляка вече.

Като се качих в 156-цата на един приятел с нови амортисьори и пружини и ми стана ясно че тея коли може да возят и хубаво...
              156 2.0TS

Comment

Те 156 TI излизат от завода мисля с Eibach -30 мм . Благодаря за съветите колеги . При мен има страничен наклон от 2 градуса - стои отворена дори без стенд се вижда и затова имах сънения да не е сваляна да други пружини . Разликата от другата ми 156 205/55/16 във возията е голяма ! Проблема беше , че има едно поскърцване когато заклатя колата или от легнал полицай и ме дразни много. Може и от тампоните горе да е - горните носачи са на 500 км TRW и всичко уж е здраво според 2-ва сервиза. За 16000км основно магистрално не износва гумите ... Намерих това - http://http://ricambi.alfisti.net/in..._905_1425_1511
                Last edited by Vladiglobe; d.m.y г., 10:42.

Comment

Това поскърцване го има и при мен,но само когато е доста горещо.От горните носачи е при мен.На моите амортесьори има зелена точка,но не пише какви са.

Comment

Турете си те ер ве-та и няма да поскърцва.
                    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

И моите ТРВ-та се разкърцаха тая пролет.

Нови, на една година, 2-3 хил км я имат я не.

Съвсем слабо се чува, не е като старите... чудя се дали да свалям да ги смажа или да си карам така, не знам...
                      156 2.0TS

Comment

Почнат ли да скърцат гумата вече е почнала да се износва. Ако ги смажеш ще намалиш триенето и ще удължиш живота им.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                          И моите ТРВ-та се разкърцаха тая пролет.

Нови, на една година, 2-3 хил км я имат я не.

Съвсем слабо се чува, не е като старите... чудя се дали да свалям да ги смажа или да си карам така, не знам...
                          Колега, 2-3 хил км ли въртиш на година?
                          Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                          GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Ми тая година така се случи...
                            Имам още една кола, а и не си бях в България дълго време... Може и от стоене да са се разскърцали, не знам.

Предния собственик пък имаше три коли и тази не я караше щото не беше настроена добре газовата ... и така си имам 20 годишна кола на 140 000 км
                            Last edited by dhtj; d.m.y г., 00:40.
                            156 2.0TS

Comment

Колеги аз ги смених преди месец горните пак с ТРВ . От старата Алфа се убедих че всичко друго е компромис . Да когато е топло го има това леко поскръцване, освен майстора да не ги е смазал но той ми прави колите и никога не е имало ядове досега! ТС -ката сменихме всички носачи с ТРВ и заспа няма никакво скърцане вече 2 години...

Comment

Working...
                              X